Sejerø Kulturforening

 

Sejerø Kulturforening

Støtteforening for Sejerø Kulturhus

4592 Sejerø

Hjemmehørende i Kalundborg Kommune

 

Sejerø Kulturforening har til formål at formidle kulturelle oplevelser til glæde for øens beboere og dens gæster, i samarbejde med bestyrelsen for Sejerø Kulturhus og Købmandshandels Museum

 

Har Du lyst til at støtte Sejerø Kulturforening med et medlemskab, kan medlemskab tegnes i Kulturhuset. Kontingentet tegnes for et år ad gangen og prisen er kr. 100,- årligt.

Som medlem af Kulturforeningen har du gratis adgang til Kulturhusets store Sommerudstilling, inkl. adgang til Købmandshandels Museum og Sejerø Samlingen.

Kulturforeningen støtter Kulturhuset både økonomisk og på anden måde, kr. 30,- af hvert indbetalt kontingent går direkte til Kulturhuset!

Sommeren 2019

Bestyrelsen har igen i år den store glæde at kunne præsentere et flot program. Samtlige arrangementer afholdes i Sejerø Kulturhus. (Støttet af Kultur og Fritid, Kalundborg Kommune)

 

Nærmere beskrivelse af hvert enkelt arrangement, bliver annonceret ved opslag på Sejerøfærgen, på opslagstavlen i Brugsen og på Sejerø Kulturhus.

_______________________________________________________________

 

SEJERØAFTEN

ONSDAG DEN 10. JULI 2019 - KL. 19.00 – ca. 22.00

Entré kr. 25,- Fulskaver: kr. 25,- for 5. stk. Kun mod kontant betaling! (Hvidtøl, Øl, Vin og Vand kan købes mod kontant betaling)!

 

OBS! Bemærk venligst, at entré billetter kun kan købes i forsalg grundet et begrænset antal pladser. (ca. 90 stk.) Usolgte billetter kan købes ved indgangen!

Billetter kan købes i Kulturhusets åbningstid fra og med den 6. juli 2018

 

FULSKAVER OG FÆLLESSANG: Kom og smag på Sejerøs nationalret – og syng med Sejerøspillemændene. Vi gentager tidligere års Sejerøaften der efterhånden er blevet en fast tradition. En hyggelig og glad aften for hele familien.

 

Bente Andersen, kogekone, der i mange år var ansat i køkkenet på Sejerø Plejehjem, serverer smagsprøver på Fulskaver efter sin slægts opskrift der er gået i arv gennem mange generationer.

 

SEJERØSPILLEMÆNDENE - Øens glade fritidsspillemænd, stiller op og slår tonen an til fællessang! Vi synger populære nye og gamle melodier og viser, bl.a. Sejerøvalsen, ”Oh Marie a´ vil hjem” og ”Fulskavesangen” med tekst af øens tidligere købmand Jørgen Rasmussen.

 

SPILLEMÆNDENES FASTE STAB:

HENRY LARSEN, kirkesanger og gårdejer, – synger og spiller violin og mandolin.

BENT JENSEN, Sosu på Sejerø Plejehjem, synger ”kor” spiller guitar og violin.

VAGN ” SØRØVER” – sømanden der gik i land på Sejerø, pensionist på vej til de 89 år – synger og spiller 4 strenget tenorbanjo samt harmonika.

HANS HENRIK KAAE, øens læge, synger og spiller mandolin og guitar Det hænder at de fire Spillemænd får besøg af musikalske gæster, til stor glæde for publikum

 

SEJERØ FOUR STARS - ”JAZZ I VERDENSKLASSE”

ONSDAG DEN 24. JULI 2019 KL. 20:00

ER VEJRET MED OS DANSES DER PÅ TERRASSEN

 

Entré: kr. 100,- Entré betales kontant ved indgangen fra kl. 19.30 (Drikkevarer kan købes mod kontant betaling)!

 

Det er igen i år, for sjette år i træk, lykkedes for os at samle nogle af landets bedste og fornemste jazz musikere. De fire populære kunstnere har i årene 2014, 2015, 2016, 2017, og 2018 givet os et brag af en koncert i Kulturhuset. Hvert år har det været med stor succes, salen har været fyldt til bristepunktet. Ole Kock Hansen har som en gave til øen, lavet sit eget arrangement over ”Sejerøvalsen” hvilket udløste bragende bifald og stående ovationer fra publikum Nu har Du chancen for at opleve, eller genopleve, de fire top- professionelle musikere. Der venter en musikalsk oplevelse af de helt store.

 

”SEJERØ FOUR STARS” MØDER MED FØLGENDE BESÆTNING:

 

PÅ PIANO: OLE KOCK HANSEN. PÅ SAXOFONER OG SANG: NIELS STUART

PÅ BAS OG SANG: GERT ROSTOCK. PÅ TROMMER: KURT RIEDEL

 

NÆRMERE PRÆSENTATION AF DE 4 JAZZ MUSIKERE:

 

OLE KOCK HANSEN: På piano. Er pianist, komponist og orkesterleder.

Han studerede hos Finn Savery og på konservatoriet i København. Spillede freelance fra 1965, bl.a. med barndomsvennen Niels-Henning Ørsted Pedersen, som han bevarede et livslangt venskab og musikalsk partnerskab med. I 1967 blev han medlem af Radiojazzgruppen, og i 1968 af Danmarks Radios Big Band, som han var knyttet til indtil 1996 – enten som dets pianist eller chefdirigent. Han har spillet freelance med hele den danske jazzelite; bl.a. gruppen Iron Office, Thad Jones, Ben Webster, Etta Cameron og Per Coldschmidt.

 

Med sin brede musikalske berøringsflade og sin langvarige ledelse af Danmarks Radios Big Band i talrige og forskellige projekter har han placeret sig som en af de mest betydningsfulde kunstnere i den moderne danske jazz.

 

Ole Koch Hansen blev kåret som Årets Jazzmusiker i 1975 og modtager af Ben Webster Prisen i 1986. Han underviser desuden i klaver fx på MGK og Ishøj Musikskole.

 

NIELS STUART: På saxofoner og sang. Har bl.a. deltaget i Kansas City Stompers i en årrække. Er inden for jazzkredse mest kendt som Niels ”Flipper” Stuart. Han har swingmusikken som sit ståsted. Spillede allerede i skoletiden, hvor han bl.a. spillede sammen med Pierre Dørge og Mads Vinding. Senere har han spillet i Leonardo Pedersens Jazzkapel, Ole Stolles orkester, Swingstyrke 7, Otto Brandenburg, Lone Kellermann. Har medvirket på utallige indspilninger med bl.a. Liller, Bamse, Melvis, Daimi, Kurt Ravn Maria Askehave o.m.a.

 

Har desuden spillet i flere TV-udsendelser og serier, den legendariske ”Showbiz”, ”Hvornår var det nu det var”, som kørte på DR1 i årevis med Finn Ziegler som orkesterleder. Udover danske jazzmusikere har han spillet med udenlandske kendte musikere som Clark Terry, Richard Boone, Etta Cameron, Wild Bill Davidson, Kenny Drew, Thad Jones, Sam Finkelstein, for blot at nævne nogle stykker.

 

Hans saxofonspil kan åbne selv de mest hårdnakkede, genrefixerede hjerter for den gode melodi, hvor end den stammer fra; Det være sig jazz, opera, højskolesangbogen, pop, rock, klassisk - you name it! Niel spiller på saxofon, fløjte, klarinet samt mundblæs, og har ikke noget imod at supplere med en behageligt swingende vokal!

 

GERT ROSTOCK: På bas og sang. Fik sin musikalske grunduddannelse i Tivoligarden på tenor- og barytonhorn. Herefter dyrkede han basun og elguitar, inden han kastede sig over el-bassen. I 1966 blev han medlem af Jørn Grauengaards orkester. Har arbejdet med solister som Sebastian, Eddie Skoller og Grethe Ingemann og desuden været medlem af jazzgrupper under ledelse af bl.a. Finn Ziegler og Jesper Thilo.

 

Gert Rostock har gennem årene haft hyppigt samarbejde med pianist og kapelmester Peder Kragerup, blandt andet i gruppen Flair, hvor han også optrådte som sanger. Han er en glimrende vokalist og har også medvirket hos Kansas City Stompers som fast tilknyttet medlem gennem fire årtier. Har haft talrige job i pladestudier og ved teatre og revyer. Gert Rostock har endvidere gennem en årrække været tilknyttet ”Den swingende organisation”, der er et jazzorkester, som ved virksomhedskurser demonstrerer, hvorledes samarbejde og samspil har fundamental betydning for en virksomhed, på samme måde

 

KURT RIEDEL: På trommer. En kendt og benyttet musiker i mange sammenhænge. Han startede sin musikalske løbebane i Københavns Kommunes skoleorkester hvor han spillede i perioden 1956 – 1960. Fra 1956 – 1962 spillede han i Kock- Ørsted Kvintet og i div. Rockorkestre. Fra 1962, Arne Lamberth og Otto Francker, Cirkusrevyen samt div. pladeindspilninger, radio, tv, m.v. Fra 1972 spillede han i Tivoli´s Harmoniorkester og Big Band, Svend Nicolaisen, Helmer Olesen, var desuden Free Lance studiemusiker. Bent Fabric, Jørgen Højer, Jørgen Ingemann, Grethe Ingemann, Leif Pedersen, Finn Ziegler og mange flere. Kurt Riedel har turneret og indspillet plader med bl.a. Mills Brothers, været assistent i DR Big Band, spillet i Thad Jones Eclipse Big Band, Kansas City Stompers, DR Underholdningsorkester, DR Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, American Ballet Theatre. Endvidere spillet i Leif Uwermarks orkester, Østen Warnerbrinck. På div. Teater Orkestre, i Den Swingende Organisation og som Free Lance Musiker.

___________________________________________________________________________

 

MUSIK OG EVENTYR

ONSDAG DEN 7. AUGUST KL. 20:00

GUITAR OG LUTSPILLER LARS HANNIBAL, DANSK TEATERS FØRSTEDAME GHITA NØRBY, SAMT DEN VERDENSBERØMTE BLOKFLØJTE – VIRTUOS MICHALA PETRI

 

OBS: Entrebilletter á kr. 120,- sælges KUN i forsalg og KUN i KULTURHUSET

FORSALG: lørdag den 3. aug. kl.: 14:00 til kl. 16:00 og søndag den 4. aug. kl.: 14:00 til kl. 16.00

 

Kan H. C. Andersens ord blive endnu smukkere? Ghita Nørby, Michala Petri og Lars Hannibal giver dig en helt ny oplevelse af de elskede eventyr.

”Musikken åbner sindet for at opleve H. C. Andersens ord endnu tydeligere og stærkere”

 

Sådan siger Lars Hannibal om forestillingen ”Musik & Eventyr”, hvor han indtager scenen sammen med dansk teaters førstedame, Ghita Nørby, samt den verdensberømte blokfløjte-virtuos Michala Petri. De tre har arbejdet og optrådt med forestillingen i forskellige variationer igennem 22 år, hvor de har sat eventyr og musikstykker sammen, som spejler hinanden og skaber nye sammenhænge og kontraster.

 

Johann Sebastian Bach sætter de sammen med eventyret Nattergalen. Barokkomponisten Corelli med Moderen. Og den franske komponist Gossec passer perfekt til Klods-Hans.

Komponisternes toner ligger ikke som underlægningsmusik til Ghita Nørbys fremførelse af teksterne. I stedet står musikstykkerne som laguner mellem eventyrene, hvor H. C. Andersens ord får lov til at bundfælde sig hos publikum, fortæller Lars Hannibal.

 

”H. C. Andersens eventyr er filosofiske og psykologiske dramaer, som spidder vores menneskelighed, dårskab og humorforladthed. Han er sindssygt moderne og klar i mælet. Det er det, der gør ham evigt aktuel”, siger han.

 

Udover en stor buket af H. C. Andersens eventyr, indeholder forestillingen også fabler af La Fontaine i Johannes Møllehaves oversættelse (smukt suppleret af Grieg

____________________________________________________________________

 

Vi glæder os til at se jer til foreningens arrangementer.

Alle er velkommen

 

SEJERØ KULTURFORENINGS BESTYRELSE 2019:

Formand: Brit Tipsmark - Næstformand: Else Jensen – Kasserer: Lene Alber Sekretær: Jytte Pedersen - Bestyrelsesmedlem: Eva Madsen

Suppleant: Mette Tipsmark

Revisor: Jens Thomassen

Foreningen kan kontaktes på mail: sejerokultur@gmail.com